Antena

5 motive pentru a folosi detergenții ecologici în propria locuință. Ce impact au substanțele nocive asupra sănătății

În ultima perioadă, a existat o creștere semnificativă a companiilor și persoanelor care adoptă produse de curățenie „ecologice” sau „durabile”, care sunt special concepute pentru a dăuna cât mai puțin mediului înconjurător, dar și propriei stări de sănătate. Iată 5 beneficii!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 12 Octombrie 2022, 18:12 | Actualizat: Joi, 13 Octombrie 2022, 00:38
5 motive pentru a folosi detergenții ecologici în propria locuință. Ce impact au substanțele nocive asupra sănătății
Pixabay

Sustenabilitatea constă în îndeplinirea nevoilor generațiilor actuale fără a compromite nevoile generațiilor viitoare, asigurând în același timp un echilibru între creșterea economică, îngrijirea mediului și bunăstarea socială.

La nivel global, miliarde de litri de substanțe chimice sunt utilizate pentru produsele de curățare în fiecare an. Impactul pe care acestea îl au este unul major, substanțele chimice ajungând în apele uzate, pe care le contaminează.

5 motive pentru a folosi detergenții ecologici în propria locuință

Există o îngrijorare la nivel mondial cu privire la schimbările climatice și impactul negativ pe care stilul nostru modern de viață îl are asupra mediului, astfel că s-a propus o alternativă ingenioasă a detergenților obișnuiți. Iată 5 motive și beneficii pentru care ar trebui să adopți și tu, în propria locuință, produse ecologice de curățare a casei și gospodăriei!

1. Sănătatea familiei tale

Un beneficiu principal al produselor de curățare eco este în primul rând cel asupra sănătății. Expunerea la unele dintre substanțe chimice găsite în produsele de tradiționale destinate curățeniei s-a dovedit a fi dăunătoare. Unele dintre acestea pot da simptome precum iritarea pielii, reacții alergice și astm.

În plus, materialele de curățare cum ar fi înălbitorul lasă în urmă mirosuri puternice care pot fi neplăcute în încăperi închise și pot provoca, de asemenea, dureri de cap și amețeli. În mod eronat, mulți oameni tind să creadă că, deoarece produsele tradiționale de curățeniei lasă un miros puternic după ce au fost folosite, ele curăță „mai bine” decât produsele ecologice, care în general au miros scăzut sau sunt complet inodore. Este important de reținut că acest raționament este greșit, iar un loc cu adevărat curat nu ar trebui să prezinte un anumit miros „fresh” dat de substanțele chimice din produse.

Produsele de curățare ecologice distrug la fel de bine bacteriile și curăță, împrospătează, elimină deșeurile organice acumulate și dezodorizează, scăpând cu succes sursa de mirosuri neplăcute.

2. Ajuți mediul înconjurător și diminuezi poluarea

Ori de câte este folosit un agent de curățare ce conține substanțe chimice, acestea ajung inevitabil în sistemul de canalizare, iar mai apoi pot fi eliberate în mediul înconjurător. Aceste substanțe au un impact nociv asupra aerului, solului și vieții sălbatice.

Problema este că multe dintre substanțele chimice utilizate în produsele de curățare încă nu au fost testate și, cel mai probabil, poluanții din acești compuși chimici fie se vor degrada foarte greu sau, în unele cazuri, nu se vor descompune deloc.

Acest lucru nu numai că face sursele de apă nesigure pentru băut și/sau alte utilizări, dar ucide și organismele care trăiesc în apă, care sunt esențiale pentru menținerea ecosistemului natural. Folosind produse curățare ecologice veți reduse și amprenta de carbon.

Recomandari A1

3. Curățenia se poate face mai ușor, fără „echipament” de protecție

Curățarea propriei locuințe nu ar trebui să fie o sarcină „periculoasă”. De regulă, substanțele chimice din detergenții obișnuiți sunt toxice pentru căile respiratorii, dar și pentru piele. Astfel, ar trebui să vă „echipați” cu mască de protecție și mănuși, pentru a nu fi afectați pe termen lung. În cazul produselor eco însă, această sarcină dispare, iar curățenia devine mult mai facilă.

Totodată, aceste produse sunt la fel de eficiente și nici nu emit vapori toxici. S-a demonstrat că persoanele aflate în contact regulat cu substanțele chimice pot dezvolta probleme cu pielea, dar și alte probleme de sănătate, după ani de expunere.

4. Nu cheltui bani în plus

Multe persoane cred, în mod eronat, că ar scoate din buzunar o sumă considerabil mai mare dacă ar apela la alternativa eco. În realitate, astfel de produse nu sunt mai scumpe. Din contră, conform studiilor, este chiar mult mai rentabil în timp. Totodată, pentru că produsele ecologice de curățare sunt sigure, nu este nevoie să cheltuiți bani pe echipament în plus, cum ar fi mănușile de protecție.

5. Mai puține deșeuri provenite de la ambalaje

Datorită substanțelor chimice periculoase și corozive din interior, multe produse de curățare tradiționale sunt ambalate în sticle de plastic de unică folosință care nu pot fi reciclate corespunzător. Doar 5% din plasticul produs la nivel global este reciclat, iar acesta ajunge să polueze oceane, păduri, sau rămâne în gropile de gunoi.

În schimb, în cazul produselor ecologice, deoarece agenții de curățare „verzi” nu sunt chimici și corozivi, aceștia pot fi ambalați folosind materiale ecologice care pot fi apoi reciclate mult mai ușor. Unele mărci oferă și ambalaje biodegradabile sau reutilizabile.

Un produs de curățare care a fost special conceput pentru a limita deșeurile provenite de la ambalajele de plastic este apa cu Ozon stabilizat ( SAO - Stabilized Aqueous Ozone). Această modalitate este considerată a fi cea mai bună când vine vorba de criteriile ecologice.

Apa cu ozon stabilizat este un detergent și dezinfectant sigur, de înaltă performanță, fără substanțe chimice. De fapt, funcționează de 3000 de ori mai rapid și este cu 50% mai puternic decât înălbitorul obișnuit.

De asemenea, ucide 99,99% dintre germeni, inclusiv bacterii periculoase precum E. coli, salmonella și multe altele, informează in-tec.com. Acesta poate fi obținut ușor și transferat în sticle reutilizabile, astfel că se reduce considerabil numărul deșeurilor de plastic.

Whatsapp LinkedIn
detergent
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Sfatul lui Iancu Guda despre cât ne putem împrumuta în funcţie de ce salariu avem
Videoclipul zilei
Citește și
Cum se folosesc, de fapt, pernuțele de detergent. Cele mai multe gospodine utilizează greșit capsulele
Detergenți și săpun, ajutoare pentru nevoiașii din Ploiești
Detergenți și săpun, ajutoare pentru nevoiașii din Ploiești
Publicitate la Antitalent. Flenor, detergentul care te scapă de orice pată, chiar și de cele de vin
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cel mai subțire smartphone pliabil ajunge pe piață în februarie. Ce dimensiune impresionantă are useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
Mâncarea care ar schimba forma mandibulei, potrivit cercetătorilor. Copii sunt cei mai afectați UseIT
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Hello Taste