Arancino siciliano. Rețetă de arancini gătită de un mic bucătar sicilian
Domenico Bellantoni în vârstă de 9 ani, fiul fostei concurente Amalia Sicilianca a făcut spectacol în bucătărie, în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de arancini, cucerindu-i pe chefi atât cu preparatul cât și cu felul lui dezinvolt, moștenit, probabil, de la mama lui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 Septembrie 2020, 10:05 | Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2020, 10:23Domenico Bellantoni în vârstă de 9 ani, fiul fostei concurente Amalia Sicilianca a făcut spectacol în bucătărie, în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de arancini, cucerindu-i pe chefi atât cu preparatul cât și cu felul lui dezinvolt, moștenit, probabil, de la mama lui.
Arancino siciliano. Rețetă de arancini gătită de un mic bucătar sicilian - Ingrediente:
- Pentru baza de orez:
- 400 gr orez alb
- frunze de rozmarin
- foi de dafin200 ml ulei de măsline
- sare
- șofran
- concentrat de legume
- Pentru sos ragu:
- 4 morcovi
- 4 căței de usturoi
- 200 gr carne macră, de vită
- 2 cepe roșii
- sare și piper
- 400 ml vin roșu, sec
- 50 ml oțtet de vin roșu
- 100 gr bulion de roșii
- 4 lujeri de apio
Arancino siciliano. Rețetă de arancini gătită de un mic bucătar sicilian - Preparare
Pentru a pregăti baza de orez, se pune orezul la fiert în apă conform proporției clasice 3:1. Se adaugă condimentele, se amestecă la început de fierbere și se lasă la fiert 30 de minute. Apoi, se intinde orezul pe un plan neted si se lasa la răcit, astfel încât să poată fi lucrat manual . Apoi se adună si se modelează bile de aproximativ 170 grame.
Pentru sosul ragu, se toacă mărunt toate ingredientele și se călesc în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă vinul și se lasă la fiert până sunt toate bine pătrunse. Se amestecă continuu pentru a se prepara uniform toate ingredientele, iar spre final de fierbere se adaugă bulionul. Se lasă la răcit și se grupează câte 70 grame de ragu pentru un arancino.
Pe aceeași temăBilele de orez se aplatizează în mână, se pune sosul ragu la mijloc și se modelează arancini ca niște chifle, unele rotunde-arancina, iar altele mai alungite și cu vârf, în formă de vulcan – arancinu.
Apoi se trec printr-un amestec de făina cu apă și printr-un amestec de pesmet mai grunjos, de culoare mai închisă si se prăjesc în baie de ulei bine încis.
Se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Se servec câte două pe farfurie: arancina și arancinu.