Ăsta e cel mai BUN DOBOŞ! Tortul copilăriei, transformat într-o prăjitură demenţială. Ciocolata şi untul sunt vedetele
Vlădutz ne încântă cu gustul copilăriei. Astăzi, pregătim Prăjitura Doboş
Publicat: Vineri, 03 Februarie 2017, 09:42 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:37Vlădutz ne încântă cu gustul copilăriei. Astăzi, pregătim Prăjitura Doboş
De ce avem nevoie?
pentru foi
un cub de unt (50 gr)
100 gr faina
6 ouă
100 gr zahăr
pentru crema
250 gr zahăr
1 pachet unt (250 gr)
50 ml apă
400 gr ciocolată
pentru glazură
200 gr zahăr
20 ml smântână
Mod de preparare
Ouăle se bat cu zahărul, pe baie de aburi. Când compoziţia devine legată, omogena, se da deoparte şi se lasa să se răcească. Se adauga faina şi untul. Se omogenizează.
Se foloseşte o tavă de copt, întoarsă şi se aşază o foaie pergament. Se coc foi în strat subţire, apoi se lasă la răcit.
Crema se prepară astfel. Se prepară un sirop din zahăr cu apă, se lasa să fiarbă bine, apoi se lasă la răcit. Se topeşte ciocolată pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolată topită.
Toată compoziţia se spumează cu untul moale. Crema se întinde intre foi, prăjitura se lasă la frăgezit până a doua zi.
Se pregăteşte o glazură de caramel.
Zahărul se pune la topit, când se topeşte şi devine rumeniu, se adauga foarte repede smântână. Se omogenizează, apoi se toarnă glazura pe ultima foaie de aluat, se întinde cu un cuţit cu lama lată. Prăjitura se porţionează uşor şi cu linii drepte doar atunci când este bine aşezată, după ce a stat o perioadă la frăgezit.
Puteţi urmări VIDEO AICI!