Antena Căutare

Fursecuri de primăvară cu fistic - Mâțișori. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 martie 2022

În ediția din 4 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat două re ete de desert: o rețetă de mucenici moldovenești însiropați și glazurați cu miere și nucă și o rețetă de fursecuri de primăvară cu fistic, denumită ”Mâțișori”.

Fursecurile se glazurează cu ciocolată albă și se decorează cu fistic, în spiritul primăverii Galerie
Fursecuri de primăvară cu fistic - Mâțișori pe un platou cu crenguțe înmugurite | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, este zi de desert în bucătăria de la Super Neatza, iar Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului, a preparat în ediția din 4 martie 2022 a emisiunii, pe lângă rețeta clasică de mucenici moldovenești și o rețetă simplă, dar delicioasă de fursecuri de primăvară cu fistic - Mâțișori.

Citește și: Efectele benefice ale consumului de miere. Află ce spun nutriționiștii

Fursecurile sunt decorate cu ciocolată albă și fistic mărunțit, în spiritul primăverii, imitând mâțișorii, adică mugurii sălciilor. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi ăn weekend rețeta lui Vlăduț de fursecuri și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.

Citește și: Mucenici moldovenești împletiți. Rețetă de mucenici însiropați

Fursecuri de primăvară cu fistic - Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr făină albă tip 650
  • 250 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 150 gr fistic măcinat fin
  • 1 ou de mărime medie
  • 1 praf de sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 400 gr ciocolată albă
  • 50 gr unt cu 82 % procent de grăsime
  • 100 gr fistic mărunțit

Fursecuri de primăvară cu fistic - Mod de preparare

Pentru a fi siguri de reușita fursecurilor este necesar să ținem cont de câteva reguli importante.

În primul rând contează calitatea ingredientelor folosite, Un exemplu ar fi untul care este necesar să aibă un procent de grăsime ridicat de peste 80% De asemeni ciocolata și frișca lichiă so fie calitative, având procente ridicate de grăsime.

Citește și: Sirop concentrat de păpădie denumit și miere falsă

În al doilea rând, pentru a obține un aluat perfect fraged, untul va trebui să fie rece, scos din frigider în momentul adăugării în aluat.

Cum se prepară aluatul pentru fursecurile Mâțișori

Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră, fisticul măcinat fin și un praf de sare. Apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi și oul întreg.

Cu vârfurile degetelor se amestecă rapid toate ingredientele până când se obține un aluat nisipos, dar ușor compact. Aluatul pentru fursecuri se împachetează în folie de prospețime și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Citește și: Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 9 decembrie 2021

Se pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. După ce aluatul pentru fursecuri s-a relaxat la rece, se scoate din folie, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile Mâțișori la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Cum se prepară glazura de ciocolată albă pentru fursecuri de primăvară cu fistic

Se pune într-un bol ciocolata albă, ruptă în bucăți mici și untul tăiat în cuburi. Bolul se așază peste un vas cu apă fierbinte, dar fără a atinge apa. Se amestecă ciocolata cu untul din bol până când se topesc și rezulltă o compoziție ușor fluidă.

Citește și: Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Fursecurile de primăvară cu fistic se trec cu partea de deasupra prin ciocolată, se așază pe platou și se decorează cu fistic tocat mărunt.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de fursecuri de primăvară cu fistic, dar și pentru a descoperi rețeta de mucenici moldovenești preparată de Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Mucenici moldovenești însiropați și glazurați cu miere și nucă. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 martie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x