Biban de mare în sos de roșii cu usturoi și busuioc
Pe cît de simplă, pe atât de gustoasă această rețetă de „Biban de mare în sos de roșii cu usturoi și busuioc”!
Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018, 22:26 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:12- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe cît de simplă, pe atât de gustoasă această rețetă de „Biban de mare în sos de roșii cu usturoi și busuioc”!
Ingrediente pentru biban de mare într-un sos delicios
- 1,5 kg file de biban de mare
- 150 g ceapă
- 250 g roșii cherry
- 150 ml ulei de măsline extra virgin
- 15 frunzulițe de busuioc
- 2 căței de usturoi
- 200 ml apă
- sare și piper după gust
Mod de preparare pentru biban de mare într-un sos delicios
Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se călește ceapa, usturoiul și frunzele de busuioc, tocate mărunt. Se adaugă roșiile și apa și se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute.
Se condimentează peștele cu sare și piper, se trage la tigaie pe partea cu piele, apoi se pune în sosul pregătit și se lasă să se frăgezească.
Se așază peștele în farfurii, alături de roșiile cherry și puțin sos.
Se mai adaugă puțin ulei pentru decor.