Burger Jack
Publicat: Marti, 12 Septembrie 2017, 19:28 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:25Ingrediente
- 700 g carne tocată, de vită
- 300 g carne tocată, de porc
- 2-3 linguri sos Jack Daniels barbeque
- 150 ml bere neagă
- 2 cepe roșii, mari
- 4 felii de cașcaval Emmentaler
- 8-10 frunze de salată
- 12 felii de bacon
- Ketchup dulce și picant
- Usturoi granulat
- Piper
- Sare
- Ienibahar
- Rozmarin
- Foi de dafin
- Cimbru uscat
- 3 castraveți murați
- 3 linguri zahăr
- 3 roșii
- 5 chifle cu semințe
- Ulei de floarea soarelui
- Boia de ardei, dulce și iute
- 6 cartofi mici și rotunzi
- 200 g unt
- 50 ml whisky
Mod de preparare
Carnea tocată se amestecă cu sosul jack danniells, sare, piper și toate condiementele, plus berea neagră și se lasă la rece 30 de minute.
Cartofii se taie în felii mari, se amestecă cu unt moale, se presară cu sare și rozmarin și se dau la cuptor până se rumenesc bine.
Se scoate carnea de la rece, se formează burgerii de mărimea chiflelor și se prăjesc pe ambele părți, pe grill.
Chiflele se taie în două, se ung cu unt și se rumenesc la tigaie sau pe gril.
Se asamblează burgerul punând toate ingredientele în interiorul chiflelor.