Care este secretul unui ostropel de pui aromat? Rețeta se face imediat și are puține calorii
Se spune că nimic nu se compară cu mâncarea gustoasă de acasă! Astfel, pieptul de pui se poate transforma într-o rețetă cu adevărat delicioasă, folosind doar câteva ingrediente! Cum se face cel mai bun ostropel din lume?
Publicat: Joi, 28 Iunie 2018, 20:16 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se spune că nimic nu se compară cu mâncarea gustoasă de acasă! Astfel, pieptul de pui se poate transforma într-o rețetă cu adevărat delicioasă, folosind doar câteva ingrediente! Cum se face cel mai bun ostropel din lume?
Pentru a pregăti această rețetă nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp petrecut în bucătărie. În plus, mâncarea poate fi servită cu numeroase tipuri de garnituri: cu pâine, cu piure de cartofi sau orez basmati!
Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de ostropel de pui vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- piept de pui
- o ceapă
- câțiva căței de usturoi
- câteva roșii (sau o cutie de roșii tocate)
- pastă de roșii
- un strop de ulei
- un pic de zahăr
- pătrunjel (opțional)
Cum se pregătește cea mai bună rețetă de ostropel de pui?
Extrem de simplu și rapid, mai ales dacă ai tigaia potrivită. Noi am ales să gătim totul în Regis Stone Wok, fiindcă mâncarea noastră se va găti excelent.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei. Se adaugă pieptul de pui (fie întreg, fie tăiat după placul nostru) și o cană de apă și se lasă câteva minute la fiert. Când carnea este aproape făcută adăugăm roșiile tocate și niște pastă de roșii și amestecăm. Lăsăm iar la fiert,după ce am pus puțin zahăr. Între timp zdrobim cățeii de usturoi și, când sosul tomat a scăzut suficient și am obținut consistența dorită, adăugăm usturoiul, verdeața, sare și piper după gust. Mai lăsăm să dea câteva minute în clocot și asta e tot!
Ostropelul se poate servi cu pâine, cu piure de cartofi sau orez basmati.
Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Wok, fiindcă este extrem de încăpătoare și ne-a permis să gătim această mâncare cu sos. Baza din oțel inoxidabil permite distribuirea uniformă a căldurii pe timpul de gătire și nu a mai fost nevoie să amestecăm întruna.
Tigăile din gama Regis Stone oferă o calitate superioară față de cele ceramice, fiind mai rezistente la zgârieturi și mult mai durabile.
Dar poate că cel mai important aspect este faptul că tigaia Regis Stone Wok are un înveliș special, antiaderent, ce previne lipirea alimentelor, chiar dacă nu folosești ulei deloc!
Carnea s-a rumenit frumos și sosul tomat nu s-a prins, motiv pentru care mâncarea noastră a rămas gustoasă și aspectuoasă!
Cu tigaia Regis Stone poți pregăti chiar și cele mai îndrăznețe rețete de tocănițe, ghiveci de legume, mixuri asiatice de legume și chiar mâncare chinezească! Transformă gătitul într-o adevărată plăcere și dotează-ți bucătăria cu un astfel de wok.
Nu uita! Și tu poți câștiga o astfel de tigaie dacă participi la cea mai tare competiție a momentului! Intră pe pagina de concurs „Chefi la cuțite”, răspunde la întrebarea săptămânii și poți câștiga un super wok din gama Regis Stone, cu care poți face spectacol culinar!