Carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto
Una dintre rețetele interesante preparate în bucătăria ”Chefi la cuțite” din sezonul 8, a fost rețeta de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Octombrie 2020, 11:07 | Actualizat: Joi, 12 August 2021, 11:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Andrei Iliescu, un instructor de gătit pentru copii, a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 cu o rețetă interesantă de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră, perle de măsline și pesto.
Rețeta a fost apreciată cu două cuțite și șansa de a merge mai departe în concurs.
Iată ce ingrediente s-au folosit la rețeta de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto:
- 1 pepene roșu
- 100 gr prosciutto crudo
- 60 gr busuioc
- 20 gr muguri de pin
- 150 ml ulei de măsline extra virgin presat la rece
- 1 lămâie
- 3 căței de usturoi
- 200 gr parmezan
- 15 gr capere mari murate cu tot cu codita)
- 200 gr brânză de capră
- 40 gr perle din ulei de măsline
- 12 măsline negre mari,fără sâmburi
- 1 trufă neagră
- 1 tub tabasco
Rețeta de carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto - Mod de preparare
Preparare carpaccio de pepene verde.
Tăiem felii cât mai subțiri de pepene verde, cam de 3-4 mm. Se curăță de coajă și se adaugă în cuptorul cu microunde pentru 7 – 10 minute, sau până se elimină cât mai multă cantitate de apă.
Preparare pesto.
Mai întâi rumenim mugurii de pin într-o tigaie. Apoi, împreună cu busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, zeama de la lămâie și parmezanul se blendează și se asezonează compoziția rezultată cu sare și piper, după gust.
Punem la cuptor pentru aproximativ 10 – 15 minute feliile de prosciutto, pentru a obține chipsuri (crunchy).
Brânza de capră o amestecăm cu puțină trufă neagră.
Așezăm pe o farfurie mare și întinsă, carpaccio de pepene verde, apoi adăugăm pesto, crunchy de prosciutto, caperele, fâsii din parmezan, perle din ulei de măsline, sau măsline negre mărunțite.
Decorăm cu frunze de busuioc unse cu ulei de măsline și trufă neagră.
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!