Antena

Chefi la cuțite, 4 aprilie 2021. Rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi, gătită de Claudia Cristescu

Rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi, gătită de Claudia Cristescu

Publicat: Luni, 05 Aprilie 2021, 14:50 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 16:47
Halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi
Chefi la cuțite

În ediția 16 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite, Claudia Cristescu,în vârstă de 42 de ani, din Brașov a primit trei cuțite pentru o rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi.

Rețeta care i-a impresionat pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu este inspirată după o rețetă din restaurantul celebrului actor Robert De Niro.

Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit concurenta și pașii necesari pentru realizarea unui astfel de preparat interesant.

Rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi - Ingrediente

Rețetă de halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi - Mod de preparare

La asemenea ingrediente interesante, din bucătăria asiatică și modul de preparare este ușor complex, iar preparatul final este absolut delicios.

Preparare crochete de orez

Se spală orezul în 2-3 ape și se lasă la hidratat pentru 20 de minute, în apă cât să fie bine acoperit. Apoi se fierbe pentru 10-12 minute, după care se acoperă și se lasă la odihnit alte 20 de minute. Se amestecă cu oțet dulce de sushi cu kombu.

Pe aceeași temă

Cu ajutorul unei folii de plastic si cerga de sushi se asamblează orezul fiert pentru a fi decupat. La mijlocul formei se adaugă cate un punct de wasabi. Apoi se porționează în cuburi care se trec prin fulgi de cocos și se prăjesc pentru câteva minute în puțin ulei. Se folosesc țepuse de bambus pentru aceste crochete de orez.

Preparare pește halibut

Recomandari A1

Pentru sosul Miso, se amestecă sake, mirin, zahărul si pasta de miso și se aduc la fierbere. Se lasă sosul să se răcească și se pune la marinat peștele pentru 2-3 zile.

Pe aceeași temă

Tot cu acest sos miso se va decora farfuria în momentul servirii, dar se fac din el biluțe prin intermediul “bucatariei moleculare”. Adică, se amestecă cu puțină gelatină și se pune în ulei foarte rece.

Procesul de pregătire efectivă a peștelui presupune glazurarea acestuia cu sosul rămas, apoi rumenirea pe ambele părți, la tigaie. După ce se sigilează, se dă la cuptor la 200 grade Celsiu, pentru 10-15 minute.

Preparatul din halibut în sos de miso cu crochete de orez pentru sushi se servește decorat cu ghimbirul marinat și flori comestibile.

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
reteta de halibut sos de miso crochete de orez chefi la cutite sezonul 9 reteta concurent
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste