Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass
Dacă sunteți fan rețete cu creveți, sigur o să adorați și această rețetă vietnameză de Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass!
Publicat: Luni, 09 Septembrie 2019, 22:16 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă sunteți fan rețete cu creveți, sigur o să adorați și această rețetă vietnameză de Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass!
Rețeta Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass - Ingrediente
- 700 gr creveți proaspeți, curățați de coajă, ținuți la congelator cu 40 minute înainte
- 20 fire de lemon grass proaspăt
- 200 gr carne de porc, tocată, pusă la congelator cu 40 minute înainte
- 50 gr grăsime de porc ( slănină )
- 1 căpățână usturoi
- 2 cepe roșii
- 2 roșii
- 2 castraveți
- 1 ou
- 1 salată verde
- 1 legătură de mentă verde, proaspătă
- sare, piper, pudra de chili iute
- 100gr zahăr
- 250ml sos de pește
- 200ml ulei
- 1 sticlă sriracha chili garlic sauce
Rețeta Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass - Preparare
Se scot creveții împreună cu carnea de porc de la congelator. Se pun creveții la blender și se mixează până se transformă într-o pastă fină. Se adaugă și carnea de porc în blender și se mixează până se amestecă omogen, apoi se adaugă și albusul unui ou și se amestecă încă puțin.
Se taie ceapă și usturoiul mărunt și se pun într-un bol.
Se taie în cubulețe mici slănina și se adaugă peste ceapă și usturoi.
Se scoate amestecul de la blender și se adaugă peste ceapă, usturoi și slănină.Se amestecă cu o spatulă totul.
Apoi se adaugă o linguriță de sare, jumătate de linguriță cu piper, o linguriță pudră de chili și două linguri de sos de pește.
Se amestecă bine totul și se lasă deoparte 5 minute. După 5 minute se bate pe masa de lucru până pasta devine ușor elastică.
Se spală firele de lemongrass și se taie în bețișoare de 12-15 cm lungime.
Se ia amestecul cu o lingură, se întinde în palmă și se înfășoară pe câte un bețișor de lemongrass.
Se unge o tavă pentru cuptor cu puțin ulei, se așează bețișoarele de lemongras umplute și se dau la cuptor la temperatura de 170 grade, timp de 20 minute.
Înainte cu 5 minute de a fi gata, se așează pe farfuriile de prezentare salată, frunzele de mentă, castraveți și roșii.
Se scot preparatele de la cuptor, se așază pe farfurie si se servesc, alături de sos sriracha.