Ciao, Italia! Paste capellini cu bacon în sos de roșii și usturoi
Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a găti un preparat gustos și, totodată, pe placul întregii familii, îți propunem o cină savuroasă care se gătește rapid, în mai puțin de 15 minute.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Iulie 2020, 16:56 | Actualizat: Marti, 21 Iulie 2020, 17:02Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a găti un preparat gustos și, totodată, pe placul întregii familii, îți propunem o cină savuroasă care se gătește rapid, în mai puțin de 15 minute.
Ingrediente
- 1 cățel de usturoi;
- 200 gr de bacon;
- 100 gr de cașcaval;
- 250 gr de capellini sau spaghete;
- 400 gr de roșii în suc propriu;
- sare și piper după gust;
Mod de preparare Paste capellini cu bacon în sos de roșii și usturoi
Curățăm pentru început usturoiul și îl tăiem bucățele foarte mici. Baconul trebuie tăiat felii subțiri, de aproximativ 2 cm, însă îl poți găsi în comerț gata feliat. Cașacavalul îl dăm prin răzătoare și îl lăsăm deoparte, pentru final, atunci când îl vom pune deasupra. Pastele nu le fierbem, însă le punem în apă fierbinte, cu puțină sare, pentru cel puțin 8 minute.
Baconul îl prăjim în tigaia antiaderentă de la Aloshop. Ne place că nu lipește și nici nu trebuie să folosim pic de ulei. Peste bacon vom adăuga usturoiul, iar după ce acesta și-a lăsat savoarea, vom adăuga și roșiile tocate. Peste compoziție adaugăm condimentele și amestecăm regulat. Când sosul începe să fiarbă, adăugăm pastele și presărăm deasupra cașcavalul dat prin răzătoare. Acoperim cu un capac și așteptăm să se topească cașcavalul.
Poftă bună!