Ciorbă de pui a la grec reinterpretată
Publicat: Luni, 18 Septembrie 2017, 19:27 | Actualizat: Sambata, 06 Martie 2021, 23:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 1200 g piept de pui
- 6 copănele de pui
- 1000 g ceapă albă
- 1500 g morcovi
- 12 bucăți baby morcovi
- 1500 g țelină
- 10 ouă
- 1000 g smântână, 32%
- 3 legături mărar
- 4 lămâi
- 100 g sare
- 50 g piper
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 caserolă microgreens
Mod de preparare
Se pun copănele de pui la fiert împreună cu o parte din legume( morcov, ceapă, ţelină).
Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute apoi se strecoară supa.
Se bat gălbenuşurile împreună cu smântâna pentru a forma liezonul care se încorporează în supa de pui, împreună cu morcov ras şi mărar.
Se lasă la foc mic pentru a se găti ouăle, apoi se adaugă zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
Pieptul de pui se rulează într-o folie de plastic pentru a lua formă unui cilindru apoi se va pune în sous vide.
Între timp se fierb baby morcovii.
Se montează într-o farfurie de paste, mai întâi supa, urmată de pieptul de pui tăiat sub formă de cilindri cam de 3 cm, înconjurat de baby morcovii aşezaţi în jurul lui, apoi se decorează cu câteva frunze de mărar şi microgreens.