Pentru că bucătarii mai divulgă din secretele lor, am aflat câteva ponturi pentru o delicioasă Ciorbă de pui a la grec.
Foarte gustoasă este și Ciorba țărănească de gâscă cu tăieței de casă, dar Ciorba rădăuțeană este demențială!
Ingrediente pentru reteta Ciorbă de pui a la grec:
- 1 pui fraged de curte
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 1 ardei gras, roșu
- sare
- piper boabe
- 2 ouă
- 50 g orez cu bob lung
- 300 ml smântână cu 20% grăsime
- 2 legături pătrunjel
- 2 lămâi
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 2 foi de dafin
Mod de preparare pentru reteta Ciorbă de pui a la grec:
Se pune carnea la fiert în apă cu sare, foile de dafin și boabe de piper.
După ce se înlătură spuma care se formează și carnea începe să se pătrundă, se adaugă legumele tocate în cuburi, oprind un morcov pentru a-l căli.
Se lasă ingredientele la fiert, iar cu 15 minute, înainte de stingerea focului, se adaugă orezul.
Morcovul oprit se dă pe răzătoare și se călește în ulei, apoi se adaugă la ciorbă, influiențând ușor gustul și culoarea acesteia.
Se amestecă 3 gălbenușuri de ou cu zeama de la lămâi și smântâna și se adaugă în ciorbă, spre final de fierbere, adăugând mai întâi câte puțin din zeama fierbite peste amestec, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei.
După stingerea focului, în ciorba de pui a la grec, se adaugă pătrunjelul verde, tocat.
A ieșit excelentă! Spor la treaba si poftă bună!