Coaste de porc marinate în coca cola și salată de conopidă crudă
Dacă vă plac coastele de porc la cuptor, această rețetă de Coaste de porc marinate în coca cola și salată de conopidă crudă vă va cuceri instant!
Publicat: Luni, 23 Aprilie 2018, 22:04 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:16Dacă vă plac coastele de porc la cuptor, această rețetă de Coaste de porc marinate în coca cola și salată de conopidă crudă vă va cuceri instant!
Ingrediente pentru Coaste de porc marinate în coca cola și salată de conopidă crudă
- 2 kg scăriță de porc, proaspătă
- 2 l coca-cola
- 100 g sare grunjoasă
- Piper negru
- Pudră de usturoi
- Scorțișoară
- Boabe de coriandru
- Boia de ardei dulce
- 150 g miere de albine
- 2 legături mărar verde
- 1 legătură ceapă verde
- 1 conopidă
- 1 căpățână de usturoi
- 250 g maioneză
- 200 ml smântână
- Salată verde
Mod de preparare Coaste de porc marinate în coca cola și salată de conopidă crudă
Carnea se porționează în fâșii egale. Fâșiile de coaste trebuie să rămână cât mai lungi.
Se pune scărița într-un vas încăpător și se toarnă Cola sau Pepsi clasic peste ea, cât să o acopere, apoi se dă la rece, acoperită de folie alimentară.
Se ține la marinat peste noapte și se gătește a doua zi, sau între 7-10.
După acest interval, se scoate carnea, se asezonează cu sare, piper, usturoi, scorțișoară, boabe de coriandru, toate după gust și se așază într-un vas tapetat cu hârtie de copt.
Se dă vasul la cuptor la 180-200 de grade, pentru 60-80 minute, acoperit cu capac.
După vreo 45-50 de minute, se înlătură capacul și se ung coastele cu o combinație de boia dulce sau picantă și miere. Acest procedeu le oferă puțină crustă crocantă.
Se poate scoate capacul și se poate porni ventilatorul , pentru a le mai usca în funcție de cum s-au rumenit.
Se prepare o salată de conopidă crudă.
Se spală conopida și se desface în buchețele care se pun într-un vas
Se taie mărunt mărarul și se curăță câțiva căței de usturoi.
Într-un vas adânc, se amestecă în proporții egale maioneză și smântână.
În acest amestec se adaugă mărarul tocat și usturoiul pisat. Se toarnă amestecul rezultat peste floricelele de conopidă crudă. Se adaugă sare după gust.
Se spală frunzele de salată, se aranjează pe platouri de lemn și se folosesc drept pat pentru coastele preparate.
Salata de conopidă se repartizează în cantități egale în boluri mai mici și se pune pe platoul de lemn lângă coaste.
Se servesc delicioasele coaste de porc marinate în coca cola, alături de un pahar cu bere.