Cotlete de vițel cu legume cremoase. O rețetă delicioasă pentru o cină în familie, așa cum ne recomandă Gordon Ramsay!
Gordon Ramsay ne recomandă cotlete de vițel cu legume cremoase, tocmai potrivită pentru o cină reușită!
Publicat: Miercuri, 07 Februarie 2018, 13:15 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:10Gordon Ramsay ne recomandă cotlete de vițel cu legume cremoase, tocmai potrivită pentru o cină reușită!
Ingrediente pentru 4 porții
- 4 cotlete de vițel de aprox. 200 g fiecare
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță rozmarin proaspăt, tocat
- 2-10 șalote, sau cepe foarte mici
- 150 g rădăcină de țelină
- 50 g unt
- 200 g baby spanac
- 1 lingură muștar de Dijon
- 200 ml smântână de gătit
- sare de mare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare cotlete de vițel cu legume cremoase
Curățați vcotletele, apoi puneți-le pe un tocător și aplatizați-le cu un sucitor. Ungeți-le cu ulei de măsline, presărați rozmarin peste ele și lăsați-le la odihnit, aproximativ 2 ore.
Între timp, opăriți șalotele pentru 30 de secunde, apoi scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece, astfel, coaja se va desprinde cu ușurință. Căliți-le într-o lingură de ulei încins, într-o tigaie mică și dați-le deoparte, într-un alt vas.
Curățați țelina și tăiați-o în cuburi. Puneți la încins, uleiul rămas și 25 g unt și căliți cuburile de țelină pentru 5 minute, întorcându-le pe toate părțile. Stingeți focul și adăugați ceapa peste țelină.
Opăriți spanacul în apă clocotită timp de 1 minut, apoi scurgeți-l și treceți-l prin jet de apă rece. Lăsați-l apoi să se scurgă bine.
Adăugați peste ingredientele din tigaie, muștarul și țelina și dați-le într-un clocot. Păstrați preparatul la cald.
Acum ne ocupăm de carnea de vițel.
Încingeți o tigaie cu fund gros și neaderentă, apoi așezați cotletele de vițel pe ea. prăjiți-le câte 3-4 minute pe fiecare parte și asezonați-le cu sare și piper, în timp ce se prăjesc. Stropiți-le din când în când cu sucul lăsatb în tigaie, pentru a se frăgezi.
În 25 g unt topit, căliți spanacul scurs și împărțiți toate preparatele în patru porții. Serviți-le calde, alături de familie!