Cum prepari cea mai gustoasă Varză cu costiță de porc afumată! Ingredientul secret care-i dă un gust delicios!
Toate gospodinele știu să prepare renumita varză călită, dar puține știu de ingredientul secret care îi va desăvârși gustul. Este vorba de usturoi, care adăugat când trebuie, schimbă total gustul clasicului preparat.
Publicat: Luni, 17 Septembrie 2018, 10:51 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:41- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Toate gospodinele știu să prepare renumita varză călită, dar puține știu de ingredientul secret care îi va desăvârși gustul. Este vorba de usturoi, care adăugat când trebuie, schimbă total gustul clasicului preparat.
Ingrediente pentru Varză cu costiță de porc afumată
- 1 kg costiță de porc afumată
- condimente pentru carne de porc
- 150 ml ulei
- 2 kg varză albă
- 2 cepe mari
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- 4 căței de usturoi
- 250 g pastă de roșii cu ardei copți
- 1/2 legatură mărar verde
Mod de preparare Varză cu costiță de porc afumată
Se porționează costița de porc afumată, se asezonează cu condimente și se așază într-o tavă de cuptor unsă cu ulei.
Se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, întorcând-o pe parcurs, de pe o parte pe cealaltă.
Varza se toacă fideluta și se freacă cu puțină sare și puțin piper.
Se iau 3- 4 linguri din uleiul de la costiță și se călește ceapa tocată mărunt, în el.
Se adaugă și 2 căței de usturoi tocați rondele, apoi varza și se lasă să se călească la foc mediu până când varza începe să se pătrundă.
Se adaugă, apoi, costița de la cuptor, foile de dafin, cimbrul și peste câteva minute pasta de roșii cu ardei copți amestecată cu 2 căței de usturoi răzuiți sau presați.
Se mai lasă pe foc până se întrepătrund gusturile, nu mai mult de 15 minute, apoi, se adaugă mărarul tocat și se stinge focul.
Se servește varza cu costiță de porc afumată, alături de mămăliguță, ardei iute, smântână, sau, după preferințele fiecăruia.