Cum prepari cei mai gustoși mici. Rețeta originală Sanda Marin
Cum prepari cei mai gustoși mititei. Ingrediente rețeta originală Sanda Marin. Prepară cei mai gustoși mici pentru tine și cei dragi, având o reteță cu care nu vei da greș
Publicat: Marti, 30 Aprilie 2019, 12:33 | Actualizat: Marti, 30 Aprilie 2019, 13:02Cum prepari cei mai gustoși mititei. Ingrediente rețeta originală Sanda Marin. Prepară cei mai gustoși mici pentru tine și cei dragi, având o reteță cu care nu vei da greș
Când pofta de ceva bun nu îți dă pace, cu siguranță o rețetă de mititei delicioși ar fi exact ce îți trebuie. Chiar dacă pare a fi un preparat simplu, nu toți micii sunt la fel. De 1 mai, micii sunt nelipsiți de pe grătare atunci când ieși la iarbă verde cu cei dragi. Există ingrediente care îi fac mai delicioși și mai pufoși. Astfel, aceștia merg serviți cu o porție de cartofi prăjiți sau pur si simplu cu muștar și pâine.
Pentru cei care preferă să cumpere micii gata preparaţi, nutriţioniştii atrag atenţia asupra preparatelor respective, susţinând că au în compoziţie produse ce pot dăuna sănătăţii, tocmai de aceea recomandă prepararea acestor produse în gospodăria proprie.
Rețetă de mici
Cele mai importante condimente sunt usturoiul, carnea grasă și condimentele. Astfel, poți obține niște mititei delicioși pe care să îi savurezi cu cei dragi de 1 mai.
Rețetă de mici - Ingrediente mititei gustoși
-1 kg ceafă de viţel (mânzat)
-500 g ceafă de porc
-250 g pulpă de miel
-2-3 oase mari de vită
-1 lingură de sare piper, după gust
-1 ceapă mare
-1 morcov mijlociu
-1 căpăţână de usturoi
-1 ardei iute
-1 legătură de cimbru
-1 linguriţă de bicarbonat
- Ienibahar
-Rozmarin
-Chimen
Rețetă de mici - Mod de preparare mititei gustoși
Carnea se toacă mărunt şi se frământă bine cu sarea, piperul, bicarbonatul, condimentele, ardeiul iute şi usturoiul tocat mărunt, cimbrul măcinat praf până când toate se formează o pastă omogenă. Oasele de vită se fierb în doi litri de apă împreună cu toate zarzavaturile, timp de două ore până când se fac o supă de doar jumătate de litru. Strecurăm supa şi o răcim, după care o frământăm bine împreună cu carnea. Amestecul se lasă la frigider câteva ore bune. Micii se rotunjesc fie în mână, udând-o mereu, să nu se lipească, fie prin ţeava de cârnaţi a maşinii de tocat. Sanda Marin recomanda ca micii să fie consumaţi cu nu bere, ci cu vin sec.
Sursă foto: retetefeldefel.ro