Desert de sezon gustos și aromat: Clătite cu flori de salcâm
Nu cred că refuză nimeni, la desert, o porție din mult adoratele clătite, însă preparate cu flori de salcâm, vor cuceri instant cu aroma deosebită.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Mai 2020, 08:56 | Actualizat: Vineri, 27 Mai 2022, 10:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cine a copilărit la țară, mai ales în zona de sud a țării, poate a avut ocazia să fie răsfățat cu delicioasele și plăcut aromatele clătite cu flori de salcâm. Pentru cei care nu au avut ocazia de a degusta astfel de clătite, aveți mai jos rețeta clasică, așa cum o știm de la mama, sau bunica.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Clătite cu flori de salcâm:
- 3 ouă medii
- 30 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 500 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- 300 gr făină
- 8-10 flori de salcâm
- puțin unt, sau ulei pentru uns tigaia( opțional)
Cum preparăm Rețeta de Clătite cu flori de salcâm
Rețeta aluatului pentru clătitele cu flori de salcân este același ca la Rețeta clasică de clătite, dar cu textură puțin mai diluată.
Se amestecă ouăle, mai întâi cu puțină sare, apoi cu zahărul, până la diluarea acestuia.
Se adaugă laptele, se încorporează făina și la final, se adaugă apa minerală și se omogenizează.
Pe aceeași temăAluatul pentru clătite cu flori de salcâm se lasă la odihnit pentru 10-15 minute.
Între timp, desfacem florile de salcâm de pe codițe, le clătim în 2-3 ape rece și le scurgem bine.
Le adăugăm în aluat și amestecăm bine să se dispună uniform în aluat.
Pe aceeași temăÎntindem aluatul de clătite în tigaia încinsă, unsă sau nu, după preferințe și le coacem ca și pe clătitele clasice.
Le servim cu miere, dulceață, cremă de ciocolată, sau cu ce le preferăm fiecare.
Spor și poftă bună!