Dim sum cu alge, sos de ciuperci urechi de lemn si tuile cu cerneala de calamar
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:48 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22Ingrediente
- 250 g burta de porc cu grasime
- 250 g șuncă de Praga
- 250 g Scallops
- 100 g sare
- 500 ml ulei de susan
- 500 ml ulei de pește
- 50 g piper negru
- 1 kg făină integrală
- 200 g tuburi de telina
- 100 g frunze de țelină
- 100 g usturoi
- 250 g ceapă
- 1 stick lemongrass
- 10 frunze de lime
- 100 g ghimbir
- 100 g alge marine
- 100 g urechi de lemn
- 100 ml sos de stridii
- 100 ml vin de orez
- 100 de grame ceapa verde
- 100 ml cerneală de calamari
- 1 l ulei rafinat
- 50 g semințe de susan
- 100 ml sos de soia
- 50 g muguri de mazăre
- 100 g zahăr
- 2 lămâi
- 50 g amestec 5 arome chinezești
- 250 g baby spanac
Mod de preparare
Se amestecă făina cu apă și sare până rezultă un aluat ferm, care se lasă la odihnit.
Se amestecă creveții cu scoicile și carnea de porc.se toacă și se formează o pastă granulată.
Se toacă fin, ceapa și usturoiul și se adaugă peste pasta de mai sus.
Se condimentează cu sos de stridii, se adaugă ulei de susan, ulei de pește, suc de lămâie și sare.
Se taie mărunt telina și lujerii și frunzele.
Se adaugă peste pastă și astfel umplutura este pregătită.
Aluatul se împarte în biluțe care se întind în foi subțiri și se umplu cu amestecul de mai sus, apoi se pun la sous vide pentru 12 minute.
Sosul: înainte de a prepara aluatul, algele trebuie să fie hidratate în apa fierbinte.
Într-o oală se pun: creveții, scoicile, algele marine, urechile de lemn și apă rece pentru a pregăti stocul.
Se adaugă usturoi zdrobit, ghimbir, țelină.
Se va adăuga sos de pește, frunze de lime, lemongrass, sare, piper, praf de condimente, oțet de vin din orez și zahăr.
Între timp, până se pregătește stocul, se toacă fin ceapa de primăvară și se clătesc mugurii de mazăre pentru decor.