Dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass
Dacă adori preparatele cu pește, dar și fructele de mare, această combinație de dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass, va fi la mare căutare printre meniurile tale.
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 04 Iunie 2018, 13:53 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:53Dacă adori preparatele cu pește, dar și fructele de mare, această combinație de dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass, va fi la mare căutare printre meniurile tale.
Ingrediente pentru Dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass
- 4 buc. doradă
- 15 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 2-3 căței de usturoi
- 1 tulpină lemongrass
- 200 g unt
- 300 g midii
- 450 ml vin alb
- suc de lămâie după gust
- Pentru decor:
- rondele subțiri de ridichi
- rondele de lămâie
- strugurei roșii(coacăze)
- germeni de mazăre
Mod de preparare Dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass
Tulpina de lemongrass se strivește pentru a-și elibera aroma, se taie în tije micuțe și se parfumează untul topit cu ea.
Se lasă câteva minute, apoi se adaugă usturoiul strivit, se amestecă și se toarnă vinul.
Se lasă să fiarbă puțin, apoi se adaugă midiile și se lasă să fiarbă până se desfac.
Se scot midiile, iar sosul se strecoară, se lasă să se reducă, adăugând în el, sare, piper, și zeamă de lămâie, după gust.
Dorada se porționează, se condimentează și se trage la tigaia încinsa, unsă cu puțin ulei de măsline, mai întâi pe partea cu piele, apoi se întoarce, se rumenește ușor și pe a doua parte.
Se lasă focul încet și se adaugă un cub de unt pentru a conferi o cremozitate peștelui.
Se așază în farfurie mai întâi midiile, apoi sosul, dorada și deasupra elementele de decor.