Ingrediente
4 buc. Dorada
2 kg mazăre
15 buc sparanghel
15 roșii cherry cu codițe
4 zucchinni
5 morcovi
200 ml ulei de măsline
Sare
Piper
500 ml vin alb, demisec
200 g unt
200 ml sos de soia
100 ml ulei de susan
chives
mentă proaspătă
Mod de preparare
Se curăță peștele și se dezosează, apoi se trage la tigaie cu puțin ulei de măsline, sare și piper, iar când este ușor rumenit pe ambele părți, se stropește cu vin alb, pentru a se frăgezi.
Mazărea se pune la fiert în apă cu sare, iar când este bine fiartă, se scurge apa și se trece mazărea prin blender, cu unt, apoi prin sită și se mai asezonează piureul cu sare și piper.
Roșiile cherry se trag la tigaie în ulei de măsline pentru a fi lucioase.
Morcovii și zucchinnii se feliază subțire, pe lung, se fierb în apă cu sos de soia și mentă, apoi se scurg și se pun pe grătar pentru aspect, după care se rulează frumos.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, apoi se scoate în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea.
Când toate ingredientele sunt gata, se montează farfuria, mai întâi cu piureul de mazăre, apoi peștele, sparanghelul si restul ingredientelor de decor.
Paste cu sos pesto şi ton, o reţetă bună pentru orice sezon! Faci o minune de mâncare în doar trei paşi simpli!... Dakos - salată grecească din Creta, reinterpretată...