Ficat de gâscă cu mere caramelizate şi fructe de pădure
Preparatul meu cred ca vine din zona "Coasta de Azur", si este personalizat in stilul meu caracteristic.
Publicat: Marti, 29 Martie 2016, 14:56 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 18:18Ingrediente
- 800 g ficat de gasca
- 4 mere verzi
- 900 g mixt fructe de padure
- 1 kg Gran Cucina
- 1 kg zahar
- 200 ml Cognac
- 100 ml vin rosu (cabernet)
- 50 ml otet balsamic
- 200 g unt
- 2 lamai
- 200 ml fresh portocale
- sare de mare
- piper negru (rasnit)
- Pentru ornat:
- flori comestibile (albastrele rosii si violete), creson sau nasturel,valeriana
Mod de preparare
1. Preparatul meu cred ca vine din zona "Coasta de Azur", si este personalizat in stilul meu caracteristic.
2. Pentru sosul de caramel, se pune zaharul la caramelizat, intr-un vas, la foc incet si amestecand continuu. Cand zaharul este diluat, se adauga suc de lamaie si de portocala si 100 ml cognac, apoi se introduc merele curatate si se fierb pana se patrund, apoi se lasa in sos pana in momentul servirii.
3. Pentru sosul din fructe de padure, se pune untul la topit, se adauga vinul, cognacul apoi fructele de padure si zaharul si se lasa sa fiarba pana cand se evapora alcoolul si se ajunge la o reductie.
4. Se trece sosul prin blender, se adauga otet balsamic, sare si piper, se trece prin sita, apoi se adauga smantana si se mai fierbe pentru un clocot sau doua.
5. Se pun felii de foaie gras la prajit in tigaia de teflon incinsa, apoi se scot pe prosoape absorbante pana la montarea platoului.
6. Se decoreaza preparatul cu flori comestibile.
Timp de preparare: 60 minute.