Frigarui kafta cu orez basmati și tabouleh
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 17:52 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 1 kg pulpă de oaie
- 1 kg piept de oaie impanat
- 1 kg pulpa de vițel
- 4 buc ceapă albă
- 10 legaturi pătrunjel
- 6 roșii coapte
- 500 g cous cous
- 1 l ulei de masline
- Sare de mare
- Piper rasnita
- Piper negru măcinat
- Boia ardei dulce
- Chimion măcinat
- Coriandru măcinat
- Cuișoare măcinat
- Nucșoară măcinată
- Scorțișoară măcinată
- Cardamon măcinat
- 2 lămâi
- 2 lime
- 200 g caju prăjit
- 200 g migdale prăjite
- 200 g alune nesărate
- 1.5 kg orez basmati
- 1 pachet spaghetti barilla no 3
- 2 pachete unt
- 2 lipii
- Micro cress diverse ( în special de mazăre și măcris)
- 1 kg iaurt gras 10 % grăsime
- Mentă proaspătă
- 1 căpățână usturoi
Mod de preparare
Carnea tocată se asezonează cu condimentele, apoi se amestecă cu ceapa și pătrunjelul, tocate mărunt.
Se prepară pe grătar.apoi se așază între lipii.
Între timp se prepară o salata tabouleh, classică, cu pătrunjel cous cous fiert și roșii tăiate mărunt.
Orezul se fierbe împreună cu pastele care au fost ușor prăjite în prealabil și se asezonează cu sare, piper și condimente.
Alunele și migdalele se prăjesc la tigaie.
Din mentă pisată în mojar, apoi amestecată cu sare, piper, zeamă de lămâie și iaurt se face un sos.
Când toate aceste preparate sunt gata se montează platoul și se decorează cu elementele de decor.