Antena

Gem de piersici natural și fără conservanți preparat ca pe vremuri

Te cucerește instant cu aroma deosebită și culoarea plăcută ce te va îmbia să visezi la vară, mai târziu, acest delicios gem de piersici natural și fără conservanți preparat ca pe vremuri.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Iulie 2020, 09:21 | Actualizat: Duminica, 14 August 2022, 07:34
Gem de piersici natural
pixabay

Rețetele de gem sau dulceață de fructe sunt, în general, asemănătoare, diferă doar cantitatea de zahăr, în funcție de dulceața fructelor.

Metodele mai noi de a prepara gemuri și dulcețuri de fructe constau în a amesteca fructele cu zahărul de seara și a le lăsa peste noapte la rece, pentru a se forma siropul în care vor fierbe fructele ulterior.

Pe aceeași temă

Pe vremuri, când bunicile nu dispuneau de frigidere, metoda de a prepara gem sau dulceață de fructe era alta. Fructele proaspete erau imediat transformate în gem sau dulceață, fără a le lăsa timp să oxideze, iar culoarea fructelor se menținea perfect. Ingredientele secrete erau: sarea de lămâie, sau apa de var, în care se puneau fructele imediat ce li se îndepărtau sâmburii.

În ziua de azi în loc de sare de lămâie se folosește zeama de lămâie, însă în cantitate mică, pentru a nu influența gustul gemurilor și dulcețurilor.

Gem de piersici natural și fără conservanți preparat ca pe vremuri - Ingrediente:



Gem de piersici natural și fără conservanți preparat ca pe vremuri - Preparare

Mai întâi amestecăm într-un vas sarea de lămâie cu apa.

Spălăm bine piersicile, le scurgem, le spargem în două și le îndepărtăm sâmburii. Cum spargem câte o piersică, o tăiem în cuburi mici pe care le adăugăm în apa cu sare de lămâie. Nu dăm timp astfel fructelor să oxideze.

Recomandari A1

Punem atâtea piersici câte încap în apa cu sare de lămâie, apoi le scurgem rapid și le adăugăm într-un vas cu pereți dubli și presărăm zahăr peste ele.

Procedăm așa până terminăm piersicile.

Pe aceeași temă

Punem vasul cu piersici și zahăr la foc și amestecăm până se dizolvă tot zahărul și se formează sirop.

Îndepărtăm spuma care se formează și lăsăm gemul de piersici să fiarbă aproximativ 30 de minute.

Între timp, sterilizăm borcanele în cuptorul încălzit la 180 de grade.

Punem gemul de piersici fierbinte în borcanele, de asemeni, fierbinți, închidem borcanele ermetic cu capacele din dotare și le lăsăm în cuptorul deja cald până a doua zi, când se vor răci.

Pe aceeași temă

Sarea de lămâie nu influențează gustul gemurilor și dulcețurilor în mod neplăcut, ci dimpotrivă, le rafinează și accentuează gustul, dar este în același timp și un bun conservant.

Gemul de piersici preparat în acest mod va avea o durată de valabilitate mai mare, chiar până la patru ani.

Whatsapp LinkedIn
gem de piersici reteta de gem gem de piersici natural gem de piersici fara conservanti
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Sfatul lui Iancu Guda despre cât ne putem împrumuta în funcţie de ce salariu avem
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cel mai subțire smartphone pliabil ajunge pe piață în februarie. Ce dimensiune impresionantă are useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
Mâncarea care ar schimba forma mandibulei, potrivit cercetătorilor. Copii sunt cei mai afectați UseIT
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Hello Taste