Cea mai ușoară rețetă de tocană de legume! În plus, se prepară extrem de simplu și rapid!
A venit toamna, anotimpul în care gospodinele sunt ocupate și preocupate de compoturi, dulcețuri, zacuscă și tocană.
Publicat: Joi, 14 Septembrie 2017, 09:51 | Actualizat: Sambata, 14 Noiembrie 2020, 18:40A venit toamna, anotimpul în care gospodinele sunt ocupate și preocupate de compoturi, dulcețuri, zacuscă și tocană.
Și cum ai putea să fii sigură de rezultat, având la îndemână o rețetă simplă, care nu are cum să dea greș? a1.ro îți prezintă cea mai simplă rețetă de tocană de legume, pe care trebuie musai să o prepari?
Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume:
Se toacă în robot 600 grame de ceapă, 500 grame morcovi şi 500 grame ardei capia, curăţaţi în prealabil de cotoare, seminţe şi pieliţele albe. Se coc 500 grame vinete, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt Se taie felii 500 grame dovlecei şi 500 grame ciuperci. Ciupercile se rumenesc uşor în tigaie. Se spală în mai multe ape 100 grame de orez.
Mod de preparare pentru rețeta de tocană de legume:
Într-o cratiţă cu fund gros se căleşte ceapa, apoi se adaugă morcovii şi ardeii şi se lasă la foc mic până când se înmoaie uşor. Se adaugă apoi în cratiţă vinetele tocate, felii de dovlecei, orezul, 500 mililitri suc de roşii, ciupercile, câteva foi de dafin, câteva fire de cimbru şi busuioc verde, sare şi piper.
Pe aceeași temăSe lasă să fiarbă la foc mic până când scade. Se transferă tocana de legume în borcane sterilizate, care se închid etanş. Se acoperă borcanele cu o pătură şi se lasă acolo până a doua zi, apoi se depozitează în cămară. Sursă: restaurantedelux.ro/ Foto: bucataras.ro