Antena Căutare

Cea mai simplă rețetă de tocană de legume cu orez! Degeaba pui borcanele pe iarnă, le vei termina din toamnă la cât e de bună!

Tocana de legume cu orez este un deliciu al sezonului! Gospodinele o pregătesc de acum pentru toamnă, de aceea îți propunem o rețetă simplă! Rezultatul nu vă va dezamăgi!

Tocana de legume cu orez este un deliciu al sezonului! Gospodinele o pregătesc de acum pentru toamnă, de aceea îți propunem o rețetă simplă! Rezultatul nu vă va dezamăgi!

Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume cu orez:

250 g orez

1 kg de ceapă

1 kg de morcovi

1 kg ardei kapia

Citește și: Tocană de legume cu orez. Rețetă tradițională ca la mama acasă

1 kg gogoşari

3 kg de roşii 4-5 ardei copţi

300 ml ulei

Sare, piper, enibahar, foi de dafin

Mod de preparare pentru rețeta de tocană cu legume și orez:

Orezul se pune la fiert cu 2 părţi de apă şi când este aproape gata se ia de pe foc, se acoperă vasul şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt (eu am dat-o pe răzătoarea Borner. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare şi o linguriţă de sare neiodată. Se dă focul la mic şi se amestecă periodic, până se moaie legumele. Între timp ardeii şi gogoşarii se taie fâşii. Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă ardeii.

Citește și: Tocană de legume. Top 3 cele mai gustoase rețete de tocană de legume

Se amestecă şi se fierbe tocana în continuare până se înmoaie şi aceştia. Se adaugă ardeii copţi curăţaţi de coji şi seminte şi rupţi fâşii. Roşiile se opăresc şi se fac pastă ca aici. Se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe tocana circa o jumătate de oră, după care se adaugă orezul fiert. Se potriveşte de sare, se adaugă piper, câteva boabe de enibahar şi câteva foi de dafin. Se mai fierbe 10-15 minute, după care se toarnă (fără a opri focul) în borcane sterilizate, se pun capacele şi se aşează pe capac pentru 5 minute, după care se pun borcanele între pături pentru a se răci încet şi a se steriliza. Când s-au răcit se aşează în cămară. Este un aperitiv excellent şi o gustare deosebită în perioadele de post.

Tagliatelle cu creveți și dovlecei... Cea mai bună PRĂJITURĂ DE POST! Reţeta e foarte simplă. O poti face si tu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x