I se mai spune și „zeama economică a studentului lefter”, dar e atât de gustoasă! Supa de roșii cu orez, un deliciu la câțiva lei!
I se mai spune și „zeama economică a studentului lefter”, dar e atât de gusrtoasă! Supa de roșii cu orez este un adevărat deliciu la câțiva lei! În plus, e hrănitoare, așa că a1.ro ți-o prezintă pas cu pas. Îți garantăm: gustul ei te va cuceri!
Publicat: Luni, 08 Mai 2017, 15:06 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:36I se mai spune și „zeama economică a studentului lefter”, dar e atât de gusrtoasă! Supa de roșii cu orez este un adevărat deliciu la câțiva lei! În plus, e hrănitoare, așa că a1.ro ți-o prezintă pas cu pas. Îți garantăm: gustul ei te va cuceri!
Ingrediente (10 porții)
1ceapă
1lingură unt
1kg roșii
1l apă
2linguri orez
100g smântână sau cașcaval
1legătură pătrunjel
sare
piper
Pont!
În loc să fierbi orez, poți să pui în supă câteva cuiburi de fidea de orez. În acest caz, acoperi oala cu un capac și lași fideaua să se umfle timp de 3-4 minute. Încearcă această supă și cu alte verdețuri în loc de pătrunjel: busuioc, maghiran verde, cimbru, mărar.
Preparare:
- Speli roșiile și le tai în felii. Cureți și toci mărunt ceapa. Pui la încălzit apa.
- Topești untul în oala pentru supă. Călești ceapa și feliile de roșii, apoi stingi cu apa fierbinte și continui fierberea timp de 10-15 minute.
- Între timp, alegi și speli orezul. Pasezi supa prin sită. Pui din nou oala cu supă pe foc, adăugând și orezul. După 5 minute, sărezi și condimentezi după gust.
- Stingi focul, presari verdeața tocată fin și cașcaval ras sau dregi supa cu smântână.