Înghețată de iaurt cu fructe de pădure. Rețetă de înghețată dulce-acrișoară, perfectă pentru o zi caniculară
Cum să nu adori să e răcorești într-o zi de vară caniculară cu o delicioasă, dulce-acrișoară, înghețată de iaurt cu fructe de pădure!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2020, 15:12 | Actualizat: Miercuri, 29 Septembrie 2021, 10:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci când știi ce conține înghețata pe care o savurăm, satisfacția este mult mai mare și poți să mai ceri o porție fără remușcări că te-ai săturat de E-uri.
Pe aceeași temăÎnghețată de iaurt cu fructe de pădure. Rețetă de înghețată dulce-acrișoară, perfectă pentru o zi caniculară - Ingrediente:
- 400 gr iaurt grecesc
- 400 gr lapte condensat
- 600 gr smântână naturală pentru frișcă, ușor îndulcită
- zeama și coaja de la o lămâie bio
- 250 gr fructe de pădure
- 100 ml sirop de arțar
Înghețată de iaurt cu fructe de pădure. Rețetă de înghețată dulce-acrișoară, perfectă pentru o zi caniculară - preparare
Mai întâi pregătim pe foc un sos sin fructele de pădure cu siropul de arțar. Le fierbem împreună până obținem un sos consistent. Trecem sosul prin sită și îl lăsăm la răcit.
Când sosul din fructele de pădure este răcit, preparăm compoziția pentru înghețată.
Mixăm smântâna pentru frișcă până devine cremoasă, dar nu trebuie să o transformăm în frișcă bătută. Trebuie să rămână cremoasă și mai puțin densă. Dacă nu avem o smântână ușor îndulcită, adăugăm 50 gr dr zahăr pudră.
Amestecăm iaurtul cu laptele condensat, zeama de lămâie și coaja răzuită fin și omogenizăm amestecul.
Încorporăm frișca, adăugată treptat, amestecând de jos în sus, ca la rețetele de pandișpan, pentru a obține o compoziție ușor aerată.
Într-o caserolă cu capac punem un rând din compoziția pentru înghețată, unul de sos și le marmorăm cu coada unei lingurițe, pentru un aspect plăcut. procedăm așa formând două rânduri de înghețată marmorată cu sos din fructe de pădure.
Dăm caserola cu înghețata de iaurt și fructe de pădure la congelator pentru cel puțin patru ore.
Înainte de a ne detecta cu înghețata, o scoatem din congelator și o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei.
Pe aceeași temăSpor la preparat înghețată de iaurt cu fructe de pădure și poftă bună la savurat!