Rețeta Kabuli palaw cu kebab. Un preparat libanez pe bază de orez cu carne și multe condimente
Foarte gustos și hrănitor acest preparat libanez pe bază de orez cu carne și multe condimente: Kabuli palaw cu kebab!
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 22:04 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte gustos și hrănitor acest preparat libanez pe bază de orez cu carne și multe condimente: Kabuli palaw cu kebab!
Ingrediente pentru rețeta Kabuli palaw cu kebab
- 500 g orez libanez
- 50 g cardamom
- 50 g zaffaran
- 50 ml gulab
- 150 g stafide
- 150 g fistic crud
- 150 g migdale crud-uscate
- 500 g morcovi
- 500 g ceapă roșie
- 8 roșii
- 20 g chimion măcinat
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1500 g carne de vită, tocată
- 500 g unt
- Sare
- Piper
- Praf de usturoi
- 500 g ardei roșii
- 400 ml ulei de măsline
- lipii libaneze
- mix de 7 condimente
Mod de preparare pentru rețeta Kabuli palaw cu kebab
Se clătește orezul și se pune la fiert pentru 20 de minute.
Carnea de pui se taie în cuburi și se trage la tigaie în ulei, la fel și legumele.
După ce se fierbe orezul, se clătește cu apă rece și se adaugă peste carnea de pui și legume.
Se adaugă fisticul, migdalele și condimentele, se acoperă și se lasă 20 de minute la foc mic.
Între timp se amestecă ceapa tocată cu ardei, carnea de vită tocată și condimentele și se prepară kebab.
Când ambele preparate sunt gata, se așază pe farfurii și se servesc.
Recomandari A1