Lasagna cu spanac si somon. O altfel de lasagna mai simplă, mai delicioasă!
Vă place lasagna, dar v-ați plictisit de rețeta clasică? Încercați lasagna cu spanac și somon, mai simplă și mai gustoasă!
Publicat: Luni, 09 Aprilie 2018, 22:21 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vă place lasagna, dar v-ați plictisit de rețeta clasică? Încercați lasagna cu spanac și somon, mai simplă și mai gustoasă!
Ingrediente pentru lasagna cu spanac și somon
- 500 g spanac congelat, mărunțit
- 500 g file de somon proaspăt, fără oase
- 1 l smântână de gătit cu 20% grăsime
- 1 cutie cu foi de lasagna de la Barilla
- 250 g mozarella
- 2 ouă
- Puțină făină
- Puțin ulei de măsline
- Piper
- Vegeta
- 100 g unt 85 % grăsime
- 100 g parmezan raz
Mod de preparare lasagna cu spanac și somon
Se pune spanacul la fiert pentru câteva minute, apoi se scurge și se trage la tigaie în 100 g de unt topit.
Se adaugă 500 ml smântână de gătit.
Se lasă pe foc pentru câteva minute și se potrivește gustul cu sare.
Peștele se prepare la grătare condimentat cu sare și piper, apoi se mărunțește.
Se unge o tavă cu ulei și se așază un rând de foi de lasagna, un rând de spanac, unul de somon, altul de mozzarella ruptă, iar foi, iar celelalte rânduri de ingredient, culminând cu un rând de foi.
Se face un sos béchamel din 2 ouă, făină, smântână și parmesan și se toarnă peste ultimele foi de lasagna.
Se dă lasagna cu spanac și somon la cuptor pentru 40 de minute, la 200 de grade.
Se lasă apoi să se tempreze ușor, pentru a se putea porționa frumos.