Mănânci și plângi! Salata libaneză „Fatuș” e cel mai bun lucru pe care îl vei găti vara aceasta!
Publicat: Miercuri, 14 Iunie 2017, 10:22 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:33Te-ai săturat de mâncarea obișnuită și vrei să încerci ceva cu adevărat nou? Atunci e cazul să înveți să faci și tu o salată arăbească!
Se cheamă „fatuș” (fatoush) și se face imediat, cu doar câteva ingrediente.
Ai nevoie de:
- roșii
- castraveți
- ceapă (de preferat, verde)
- ridichi
- frunze de mentă (sau mentă pulbere, la plic)
- câteva frunze de salată
- ulei de măsline
- pătrunjel
- lipii libaneze
- lămâie
Cum se face:
Se toacă ingredientele și se adaugă frunze de mentă și pătrunjel, lămâie, ulei de măsline și sare, după gust. Lipiile se prăjesc direct pe ochiul de la aragaz până devin crocante. Apoi se rup în bucăți și se presară peste salată.
Poftă bună!