Mancare de pere cu carne de porc
Publicat: Marti, 14 Februarie 2017, 08:43 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:36Ingrediente
- 5 pere mari, mai tari
- 2-3 cepe roșii, mari
- 1 plic de tarhon uscat
- 100 g unt
- 10 g sare
- 600-700 g pulpă de porc
- 10-15 boabe de piper negru
- 200 ml vin alb demidulce
Mod de preparare
Carnea se curăță, se taie în cuburi și se spală, apoi se lasă la scurs.
Se pune unt într-o tigaie cu pereți mai înalți și se lasă la încins, apoi se adaugă carnea și se micșorează intensitatea focului.
După 15 minute, se adaugă ceapa tocată mărunt, se asezonează cu sare și piper și se amestecă intens, pentru a nu se arde.
Când ceapa devine sticloasă, se adaugă vinul, apoi se lasă la foc potrivit, să fiarbă încă 20 de minute.
Perele se spală, se curăță de coajă, se taie în sferturi și li se înlătură sâmburii.
Se pun la prăjit într-o tigaie, se rumenesc pe toate părțile, apoi se transferă în tigaia cu carne.
Se mai fierb împreună, încă 5-6minute, adăugând și tarhonul uscat.
Carnea și perele se scot, iar sosul se lasă să mai scadă puțin, prin fierbere.
Rețetă concurent: Opris Gemelina