Mâncare machidonescă de te lingi pe degete. Piperchi țârgâsiti, o rețetă delicioasă din bucătăria tradițională aromână
Piperchi țârgâsiti este o rețetă de ardei prăjiți extrem de savuroasă, cunoscută pentru simplitatea și savoarea ei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Iulie 2020, 16:43 | Actualizat: Marti, 21 Iulie 2020, 16:55Este un preparat plin de culoare și gust...și extrem de ușor și rapid de pregătit. Merge foarte bine serită ca o salată sau ca o gustare pe pâine.
Ingrediente
- 4-5 ardei grași tricolor;
- 2 ouă;
- 3-4 roșii sau sos de roșii;
- 100 g branză telemea – recomandăm telemeaua de oaie după rețeta originală;
- 1 lingură ulei (opțional);
- Sare, piper după gust.
În 4 pași, preparatul nostru este gata și poate fi servit
- Spălăm foarte bine ardeii, îi curățăm de semințe și îi tăiem cubulețe sau felii subțiri de aproximativ 1-2 cm.
- Pentru prăjit, noi folosim întotdeauna tigăile din gama Regis Stone Copper Pans. Acestea prăjesc uniform și nu permit alimentelor să se lipească dacă nu folosim ulei. Punem ardeii la înmuiat în tigaia antiaderentă pentru 5 minute. După aproximativ 3 minute, adaugăm și roșiile tocate.
- Lăsăm amestecul de roșii și ardei la foc mediu, pentru 10 minute, apoi spargem cele două ouă și amestecăm compoziția.
- Dupa cele 10 minute de fierbere, punem telemeaua rasa deasupra preparatului.
Poftă buna!