Rețetă cu pește. Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean
Culoare și savoare într-un preparat delicios, perfect pentru a fi servit într-o zi de post cu dezlegare la pește: Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean.
Publicat: Luni, 25 Martie 2019, 10:36 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Culoare și savoare într-un preparat delicios, perfect pentru a fi servit într-o zi de post cu dezlegare la pește: Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean.
Ingrediente pentru rețeta Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 250 gr sfeclă fiartă
- 150 g rădăcină de țelină, fiartă
- 1 lingură pastă de hrean
- sare
- zeamă de lămâie, după gust
- Pentru servit:
- pâine prăjită
- nuci
- salată
- castraveciori murați
Mod de preparare pentru rețeta Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean
Se fierbe sfecla roșie până este bine pătrunsă, apoi se curăță și se trce prin blender, lăsând și bucățele mai mari pentru un aspect plăcut.
Se scurge fileul de ton de ulei și se stropește cu zeamă de lămâie.
Se fierbe țelina, se curăță și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu pasta de hrean și fileul de ton și se mixează până capătă textură cremoasă. Se adaugă sfecla roșie, se asezonează gustul cu sare și zeamă de lămâie și se omogenizează.
Se servește deliciosul mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean, cu pâine prăjită, miez de nucă, salată verde, castraveți murați, sau după preferințele fiecăruia.
Poftă bună!
Nu ezitați să încercați și delicioasa rețetă Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry!