Antena Căutare

Sfecla roșie, o minune a naturii! Beneficiile ei te vor face să o consumi zilnic. Tu știai câte boli previne?

“Mai bine previi decât să tratezi”, de cât ori am auzit asta? Probabil de multe ori, însă trebuie să recunoaștem că asta e realitate. Și nu, nu trebuie să tratăm prin medicamente ci printr-un stil de viață sănătos. Spre exemplu, sfecla roșie, ieftină și la îndemna oricui, poate face adevărate minuni pentru sănătatea noastră.

“Mai bine previi decât să tratezi”, de cât ori am auzit asta? Probabil de multe ori, însă trebuie să recunoaștem că asta e realitate. Și nu, nu trebuie să tratăm prin medicamente ci printr-un stil de viață sănătos. Spre exemplu, sfecla roșie, ieftină și la îndemna oricui, poate face adevărate minuni pentru sănătatea noastră.

Sfecla roșie are atât de multe proprietăți, precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți, că ar fi păcat să nu “profităm” de ea. Iată care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sănătății, conform doctorulzilei.ro.

1. Luptă împotriva anemiei

Sfecla roșie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

2. Protejează ficatul

Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel ficatul gras (steatoză hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfeclă roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

3. Ţine inima sănătoasă

Potrivit unui studiu din 2010 al Universității Queen Mary, un pahar de 250 ml de suc din sfeclă roșie pe zi scade considerabil tensiunea arterială. Cu cât tensiunea este mai crescută, cu atât scăderea este mai mare.

Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, sunt de părere cercetătorii.

4. Previne cancerul

Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului.

O cercetare a Universității Howard a demonstrat că betacianina a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

5. Combate depresia

Cercetări recente au arătat că sfecla roşie are puterea de a controla starea de spirit, grație betainei conţinute, despre care se ştie că relaxează mintea şi ameliorează depresia.

6. Stimulează creierul

Un studiu din 2011 al Universității Wake Forest a scos în evidență faptul că sfeclă roșie poate împiedica progresia demenței. Acest lucru este posibil datorită oxidului nitric care crește fluxul de sânge către creier. Nivelul crescut de acid folic pe care îl conțin (aproximativ 75% din doza zilnică recomandată) 2-3 sfecle mari joacă de asemenea un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.

Elixirul tinereții, DESCOPERIT? Secretul împotriva îmbătrânirii ar fi unul extrem de simplu... Tu știai? Telefonul mobil este PERICOLUL sănătății noastre! Radiațiile emise pot duce la o BOALĂ foarte gravă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x