Mușchiuleț de vită pe pat de ciuperci și creveți
Publicat: Marti, 26 Septembrie 2017, 19:03 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:20Ingrediente
- 100 g alge wakame
- 500 g creveți decorticați
- 1 kg muschiuleț de vită
- 200 g hribi proaspeți
- 150 g unt
- 50 g ardei iute
- 100 g lime
- 200 g piper verde, murat
- 330 ml cognac Zarea
- 500 ml smântână
- 100 ml mirim
- 100ml ulei de susan
- mix de flori comestibile
- 100 g sare-0.
- 50 g piper
- 150 g morcov
- 50 g usturoi
- 50 g susan
Mod de preparare
Se curăță ciupercile și se sotează în unt, cu sare.
Se scot în alt vas, iar în locul lor se va rumeni antricotul de vită, porționat, până capătă o crustă, pe toate părțile, apoi se va continua prepararea lui, înr-o tavă, la cuptor.
În aceeași tigaie adaugăm piperul verde murat, cu cognac și îl lăsăm pe foc, până alcoolul se va evapora, apoi adăugăm sare, piper și smântâna lichidă.
Creveții se vor curăța și se vor trage la tigaie în unt cu ardei iute, usturoi si suc de lime.
Morcovul se va pune la fiert cu creveții, sare, cognag, iar după fierbere se va transforma în piure.
Wakamele le vom pune într-un bol cu apă rece până se vor hidrata(10 minute).
Separat, amestecăm mirim cu ulei de susan și semințe de susan și le adăugăm peste wakame.
Când toate ingredientele sunt preparate, se transferă pe platouri.