Negresă cu ciocolată și sos de vanilie. Un desert pe care-l vei îndrăgi de la prima degustare!
Negresa este o prăjitură îndrăgită de toți iubitorii de dulce, iar combinată cu diverse sosuri sau creme, cum este și această negresă cu ciocolată și sos de vanilie, va fi un deliciu garantat.
Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2018, 09:03 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Negresa este o prăjitură îndrăgită de toți iubitorii de dulce, iar combinată cu diverse sosuri sau creme, cum este și această negresă cu ciocolată și sos de vanilie, va fi un deliciu garantat.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 albușuri
- 150 g zahăr
- 125 g făină
- 200 g ciocolată amăruie(74%)
- 150 g unt(65%)
- 50 ml lapte
- 1 praf sare
- 1 linguriță praf de copt
- Pentru sos de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 50 g amidon
- 350 ml lapte
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare negresă cu ciocolată și sos de vanilie
Pentru preparare blat, punem într-un vas, pe foc, laptele, untul tăiat în bucăți mici și ciocolata ruptă în bucăți.
Amestecăm până la topirea acestora și la omogenizarea compoziției.
O lăsăm să se tempereze ușor.
Mixăm albușurile spumă cu puțină sare, adăugăm, treptat, zahărul, obținând o bezea fermă.
Încorcorăm compoziția de ciocolată în ea, apoi adăugăm făina amestecată cu praf de copt.
Punem compoziția în boluri unse cu ulei și le dăm la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Pentru sosul de vanilie, mixăm gălbenușurile cu puțină sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu lapte.
Adăugăm amidonul și fierbem sosul până se îngroașă, amestecând continuu, în el.
Înainte de a-l ridica de pe foc, adăugăm și esența.
Servim delicioasa negresă cu ciocolată și sos de vanilie, alături de fructele preferate.