Ouă în două consistențe cu fondue de parmezan, fructe de pădure și crumble
Ouă în două consistențe cu fondue de parmezan, fructe de pădure și crumble, o rețetă complexă, cu multe preparate gustoase.
Publicat: Marti, 21 Mai 2019, 22:02 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ouă în două consistențe cu fondue de parmezan, fructe de pădure și crumble, o rețetă complexă, cu multe preparate gustoase.
Ingrediente si cantitati
- 6 ouă
- 500 gr pesmet mediu spre fin
- 500 gr pesmet mediu spre gros
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml smântână pentru gătit
- 300 gr parmezan
- 400 gr unt
- 2 buc șalota (ceapă fantasias)
- 100 gr fructe de pădure
- 50 gr zahăr brun
- 50 ml ulei de măsline
- 100 gr anshoa în ulei
- 1 cutie caviar de lumânărica
- 300 gr creveți roz(parapenaeus logirostris)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 500 gr gheață
- Sare
- Piper
- Nucșoară
- Microplante
- Flori comestibile
Mod de preparare
Se separă gălbenșurile de albușuri și se pun gălbenșurile trecute prin pesmet, în cupe metalice, la frigider minim 55 minute.
Apoi se prăjesc în ulei încins pentru 7-8 secunde.
Intr-o oală se topește untul și se adaugă smântâna și parmezanul ras. Se amestecă până compoziția devine omogenă. Se adaugă puțina sare, piper și nucșoară.
Salota se caramelizează într o tigaie antiaderentă cu zahăr și fructe de pădure, pentru 3-4 minute.
Se curăță creveții de coajă și de capete. Într-o oală se pune puțin ulei de măsline, și se adaugă o jumătatee de ceapă și un morcov tăiat cuburi mari. Se adaugă cojile și capetele de creveți, iar după 3-4 minute de coacere se face șoc termic cu gheață. Se mai lasă încă 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc, se trece prin sită și se adaugă creveții cruzi în supa, fară a se mai pune pe foc. Se vor prepara în supa fierbinte.
Intr-o tigaie se topește untul, se adaugă anshoa tocat mărunt amestecat cu pesmet și se lasă până prinde o culoare aurie.
Se lasă la răcit.
Cand toate elementele sunt gata, se montează șalota tăiată julienne cu fructele de padure, se adaugă fondue de parmzan, creveții din supă, oul în 2 consistențe, crumble de anshoa și puțin caviar de lumânărică.