Rețeta de Pâinici de casă cu rator
Puteți încerca o rețetă interesantă: Pâinici de casă cu rator
Publicat: Luni, 06 Martie 2017, 18:48 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 16:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Pâinici de casă cu rator:
- 200 g făină albă de grâu
- 3 g praf de copt
- 130 g iaurt natural
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță mică sare
- 1 lingură mix de semințe (susan, floarea soarelui, dovleac, in)
- 2 lingurițe rozmarin tocat
- 1 linguriță mică sare grunjoasă
- 50 g brânză telemea de vacă
- 50 g brânză telemea de oaie
- 50 g brânză de capră
- 50 g cașcaval afumat
- 50g brânză brie
- 50 g brânză cu mucegai
- 50 ml lapte
- 100 g smântână
- 200 g făină de mălai
- 7 ouă
- piper alb
- chiva
- 400 g salată rucola
- 200 g roșii cherry tricolore
- 1 lime
- 1 portocală
- 1 linguriță muștar
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Pâinici de casă cu rator:
Amestecăm făina cu praful de copt şi o cernem într-un vas.
În centrul făinii adăugăm iaurtul, sarea şi uleiul de măsline.
Frământăm până când obţinem un aluat omogen.
Împărţim aluatul în 4 bucăţi egale şi formăm chiflele.
Le punem în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, şi le ungem cu un ou, amestecat, în prealabil, cu furculiţa.
Pudrăm chiflele cu rozmarin, sare şi seminţe.
Le crestăm pe centru de aproximativ 2 mm adâncime.
Coacem chiflele în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute sau până când se rumenesc uniform.
Într-o cratiţă se topesc brânzeturile cu ulei, la foc mic, adăugăm smântână şi lăsăm să fiarbă, apoi adăugăm laptele şi făina de mălai, în ploaie și omogenizăm .
Când este fiert mălaiul, adăugăm ouăle.
Servim totul cu salată rucola, roșii cherry și un dressing din zeamă de lime, de portocală, amestecate cu o linguriță muștar și 2 linguri ulei de măsline.
Poftă bună!