Pârjoale moldovenești cu cartofi natur fierți în lapte
O rețetă pe care n-ai cum să nu o îndrăgești este rețeta de pârjoale moldovenești.
Publicat: Luni, 21 Mai 2018, 21:09 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O rețetă pe care n-ai cum să nu o îndrăgești este rețeta de pârjoale moldovenești.
Ingrediente pentru Pârjoale moldovenești cu cartofi natur fierți în lapte
- 500 g carne tocată de porc+vită
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căpățână de usturoi
- 2 linguri „Secretul gustului”
- 1 morcov
- 1 kg cartofi
- ulei
- 5 ouă
- 2 felii de pâine albă
- 1,5 l de lapte
- 500 g făină
- 150 g pesmet
- Sare
- Piper
- 250 g unt
- 150 g parmezan
Mod de preparare Pârjoale moldovenești cu cartofi natur fierți în lapte
Se taie ceapa, mărarul şi pătrunjelul mărunt, se zdrobeşte usturoiul, se dă morcovul şi un cartof prin razătoare. Se pun la înmuiat două felii de pâine albă în lapte după care se scurg foarte bine şi se amesteca toate ingredientele la care se adăugă sare, piper şi o lingură de „Secretul Gustului”. Se pun 5 ouă şi se amestecă compoziţia foarte foarte bine, după care se lasa 15 minute la frigider.
Separat punem cartofii tăiaţi cubuleţe la fiert în lapte cu sare, piper şi „Secretul gustului”. După 15 minute scoatem umplutură de pârjoale de la frigider după care le dăm formă, le tăvălim prin faina albă şi pesmet şi le prăjim în ulei. Se scot pe o farfurie cu şerveţel după care ne apucăm de ornat. Acestea vor fi distribuite astfel: 2 pârjoale la porţie alături de cartofi natur peste care adăugăm unt, parmezan şi pătrunjel.