Paste Carbonara, rețetă italiană simplă și delicioasă
Pastele carbonara, pe cât de simplu de preparat, pe atât de bune.
Publicat: Marti, 10 Octombrie 2017, 18:32 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:36- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta de paste carbonara:
- 500 gr spaghete Barilla nr 5
- 400 gr bacon sau pancetta
- 2 căței de usturoi
- 200 gr parmezan
- 4 ouă
- piper
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta de paste carbonara
Fierbem spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi le scurgem.
Pancetta tăiată în fâșii se trage la tigaie, la foc mic, până se rumenește.
Se adaugă și usturoi tăiat în rondele.
Spaghetele scurse, se adaugă peste pancetta și se amestecă bine.
Se amestecă ouăle cu sare și jumătate din cantitatea de parmezan și se adaugă peste paste, amestecând totul bine.
Se servesc calde presărate cu parmezan și pătrunjel.