- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pastele sunt un adevărat deliciu culinar, indiferent de felul în care alegi să le gătești. În plus, ele sunt și foarte ușor de preparat și nu te țin prea mult timp în bucătărie. Dar cu toate că sunt deja sute de rețete de paste carbonara pe internet, există un secret pe care chef Sorin Bontea l-a dezvăluit recent. Iată ce pune juratul de la Chefi la cuțite în tigaie!
Rețeta de paste carbonara a lui chef Sorin Bontea
În ceea ce privește lista de ingrediente, chef Sorin Bontea recomandă următoarele produse și cantități:
Ingrediente:
- 200 g paste;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 150 g pancetta;
- 80 g parmezan;
- 4 gălbenușuri;
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Pentru început, se pun la fiert pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Deși rețeta originală recomandă spaghetele, se poate folosi orice tip de paste. După ce sunt gata, apa în care au fiert se pune deoparte, ea fiind cea care va da textura aparte preparatului final, potrivit Spynews.
Separat, se pune într-o tigaie, la încins, uleiul de măsline, peste care se adaugă baconul tăiat cubulețe sau într-o formă dreptunghiulară. După ce bucățile de carne s-au rumenit, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.
În tot acest timp, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se mai adaugă sarea și piperul, după gust. Pastele se adaugă și ele în tigaia unde s-a prăjit baconul, alături de o cantitate foarte mică din apa în care au fiert și se mai lasă pe foc aproximativ un minut.
Pe urmă, se ia tigaia de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Cât timp poți păstra o sticlă de vin deschisă. Nu mulți știau acest lucru... De ce se tulbură apa de la murături. 3 trucuri pentru murături reușite...