Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane
Uneori preparatele mai simple sunt mai gustoase și au un mare efect asupra celor care le consumă, precum această rețetă de Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane!
Publicat: Marti, 08 Octombrie 2019, 22:24 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:03Uneori preparatele mai simple sunt mai gustoase și au un mare efect asupra celor care le consumă, precum această rețetă de Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane!
Rețeta Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane - Ingrediente
- 4 păstrăvi refrigerați
- Sare și piper
- 300 ml ulei
- 500 gr mălai
- 200 gr unt
- 200 gr fulgi de porumb
- 4 ouă
- 2 căpățâni de usturoi
- mix de flori comestibile
- germeni mazare
Rețeta Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane - Preparare
Păstrăvii se asezonează cu sare și piper, apoi se trec prin mălai și se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc bine. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Se prepară o mămăligă clasică, se adaugă puțin unt la final și se răstoarnă pe platou pentru a se răci.
Se ia din ea cu lingura, se fac niște bulgărași care se trec prin ouă amestecate cu sare, apoi prin fulgi de porumb și se prăjesc în ulei încins.
- Vedeți și Rețeta Crap cu mujdei de usturoi și mămăligă!
Din usturoi se prepară mujdei cu puțin unt și se servește cu păstrăvii pane și bulgărașii de mămăligă.