Penne siciliene al forno
Publicat: Luni, 16 Octombrie 2017, 19:01 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:13Penne siciliene al forno, o rețetă de paste gustoasă, cu multe ingrediente care-și întrepătrund gusturile delicios.
Ingrediente
- 700 gr penne rigate, barilla
- 50 gr busuioc proaspăt
- 400 gr piept de pui
- 10 gr boia afumată
- 200 gr bacon
- 500 gr mozzarella
- 200 gr ciuperci
- 300 gr parmezan
- 1 căpățână usturoi
- 10 ouă
- 800 gr roșii în suc propriu
- 750 ml vin roze, sec
- 300ml smântână lichidă
- 50 gr sare
- 10 gr piper
- 10 gr oregano
Mod de preparare
Fierbem pastele în apă clocotită cu sare și puțin ulei.
Într-o tigaie, încingem puțin ulei și adăugăm roșiile tocate, pe care le asezonăm cu sare, piper, oregano și busuioc.
Lăsăm sosul de roșii să fiarbă la foc mic.
Tăiem pieptul de pui în cuburi pe care le rumenim în ulei încins.
Adăugăm baconul tăiat tot în cuburi și ciupercile.
Amestecăm bine îngredientele pentru câteva minute, apoi adăugăm un pahar de vin și lăsăm totul să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Adăugăm apoi smântâna lichidă și potrivim gustul cu sare și piper, iar spre final, adăugăm parmezanul ras.
Scurgem pastele deja fierte, le adăugăm peste sos și transferăm totul într-un vas de ceramic termorezistent.
Radem mozzarella deasupra și dăm vasul la cuptor pentru 10-15 minute, apoi le servim decorate cu Frunze de busuioc.