Pește cu bame africane și fufu
O combinație interesantă de ingrediente, într-o rețetă africană: Pește cu bame africane și fufu!
Publicat: Luni, 23 Aprilie 2018, 20:43 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:16O combinație interesantă de ingrediente, într-o rețetă africană: Pește cu bame africane și fufu!
Ingrediente pentru Pește cu bame africane și fufu
- 500 g bame africane
- 300 g creveți
- 1 macrou afumat
- 2 pești dorada
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- Sare
- Piper
- 1 ardei iute
- 100 ml ulei de palmier
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 fir de praz
- 1 legătură de pătrunjel
- 50 g făină
- Garnitură: fufu
Mod de preparare Pește cu bame africane și fufu
Se curăță peștii și creveții și se asezonează cu sare și piper.
Peștii se dau prin făină și se prăjesc în ulei de floarea soarelui.
Creveții se prăjesc în ulei de palmier, apoi se adaugă ceapa tocată julien și macroul tăiat în bucăți.
Se adaugă bamele și se completează cu apă apoi se lasă la fiert.
Spre final se adaugă și dorada și se potrivește gustul cu sare și piper.
Se curăță usturoiul și dse adaugă spre final de fierbere, strivit, sau răzuit.
Pentru garnitură, se fierbe apa cu puțină sare, ca pentru mămăligă.
Se adaugă, treptat, făina de manioc și se amestecă cu telul, până se îngroașă, apoi cu o spatulă, sau lingură de lemn.