Pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella! Un deliciu gata în mai puțin de 20 de minute!
Pieptul de pui poate să fie destul de fad la gust și doar un bucătar priceput știe cum trebuie gătit ca să aibă o textură fină și un gust delicios! Ai încercat vreodată rețeta de pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella?
Publicat: Joi, 12 Septembrie 2019, 15:00 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:08Pieptul de pui poate să fie destul de fad la gust și doar un bucătar priceput știe cum trebuie gătit ca să aibă o textură fină și un gust delicios! Ai încercat vreodată rețeta de pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella?
Este o rețetă extrem de simplă și rapidă, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Oricine le poate găsi la magazinul de lângă casă și gătitul nu durează mai mult de 20 de minute, perfect pentru ca tu să savurezi îndată o mâncare delicioasă!
Pentru a putea pregăti cea mai bună rețetă de pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella, vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- Piept de pui
- Sare și piper
- Ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
- Usturoi
- Sos pesto
- Roșii (de preferat, cherry)
- Busuioc
- Mozzarella (sau un sortiment de cașcaval preferat)
Cum se face rețeta de piept de pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella?
Începem totul prin a pune la încins o tigaie antiaderentă. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Pan de 28 CM, fiindcă previne complet lipirea și ne ajută să păstrăm textura dorită a alimentelor, dar și culoarea cât mai vie!
Se taie pieptul de pui în felii, în funcție de preferință (mai subțiri sau mai groase). Se ung cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat și se pun în tigaie, la făcut.
Avem grijă să întoarcem feliile de carne pentru ca acestea să prindă o culoare rumenă pe ambele părți. Când am întors bucățile de carne am adăugat bucăți de mozzarella (sau orice cașcaval dorești), un strat de sos pesto roșii cherry tăiate în jumătăți (sau roșii normale tăiate în felii subțiri). Poți să pui roșiile în tigaie, pe lângă pui, pentru ca acestea să se coacă puțin. Presărăm sare, piper și busuic, după gust.
Când carnea s-a făcut pe ambele părți și cașcavalul s-a topit puțin, punem totul în farfurie și servim!
De ce am folosit în mod special tigaia Regis Stone Copper Pan de 28 CM? Fiindcă are un triplu strat special, antiaderent, ce previne lipirea cărnii, a legumelor și chiar a cașcavalului topit! Am folosit ulei doar pentru a da gust, dar puteam să gătim totul și fără, căci produsele din gama Regis Stone asigură suprafața ideală pentru gătitul sănătos și gustos!
Particulele de cupru mențin temperatura ideală pentru gătire, iar baza din oțel inoxidabil asigură distribuirea eficientă a căldurii, pentru ca mâncarea ta să fie gata cât mai rapid și eficient, fără ca tu să stai să amesteci întruna.
Chiar și concurenții din emisiunea Chefi la cuțite folosesc tigaia Regis Stone Copper Pan de 28 CM datorită numeroaselor calități! Niciun preparat nu se lipește, totul are gust delicios și tu poți scăpa definitiv de gătitul cu ulei sau cu grăsime!