Rețeta piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis de gutuie
La așa combinație de ingrediente nu poate fi decât delicioasă rețeta Piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis de gutuie!
Publicat: Luni, 29 Octombrie 2018, 20:37 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:18La așa combinație de ingrediente nu poate fi decât delicioasă rețeta Piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis de gutuie!
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis de gutuie
- 4 buc. Piept de rață
- 400 g baby morcovi tricolori
- 20 g sare
- 10 g piper
- 400 g zahăr
- 500 g orez sălbatic
- 500 g unt
- 800 g gutui
- 10 g frunze nasturtium
- Germeni de mazăre
- 10 g anason stelat
- 50 g curcuma
- 500 g sparanghel
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis de gutuie
Pieptul de rață se condimentează și se așază in tigaia rece pe partea cu piele, apoi se pune la foc mediu până se formează crustă și se topește din grasime. I se dă crustă și pe partea cealaltă.
Orezul sălbatic se fierbe, se scurge, se trage în unt și se condimentează.
Pentru coulis, punem gutuile la fiert cu puțin zahăr și anason, iar când sunt fierte le trecem prin blender, apoi prin sită.
Baby morcovii îi fierbem în apă cu puțină sare, iar la final îi caramelizăm într-o tigaie cu puțin zahăr și unt.
Așezăm toate preparatele pe farfurii și le decorăm cu microplante.