Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă
Varza roșie nu este bună doar la rețete de salate și murături, ci și la diverse rețete de fel principal, precum rețeta Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă.
Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019, 20:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02Varza roșie nu este bună doar la rețete de salate și murături, ci și la diverse rețete de fel principal, precum rețeta Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă.
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă:
- 4 buc. piept de rață
- 1 varză roșie (mare)
- 1 baton de scorțișoară
- 2 foi de dafin
- 50 ml oțet de vin roșu
- 4 mere verzi
- 2 l supă de vită
- 500 g ceapă roșie
- 400 ml vin roșu
- 500 g mure
- 1 kg făină de porumb (fina)
- 500 ml smântână de gătit
- 4 căței de usturoi
- 10 gr chilli flakes
- 500 gr mozzarella (cubulețe)
- 500 gr parmesan (ras)
- microgreens
- Sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu varză roșie și mămăligă picantă.
Se toacă varza roșie și se pune la gătit cu grăsimea ce se scoate de la rață și cu puțin vin.
Se face o mămăligă în care se adaugă cu parmesan, mozzarella, usturoi, chilli flakes și smântâna de gătit. Se pune în frigider la răcit, după care se taie cu o formă inelară și se prăjeste până prinde o crustă aurie.
Se crestează rața pe partea cu grăsimea și se prăjește până prinde o crustă frumoasă, după care se dă câteva minute la cuptor. După ce e gata, se lasă câteva minute înainte de a fi porționată și servită.