La așa preparat inedit, dar foarte gustos, nici nu v-ați fi gândit: „Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale”!
Ingrediente pentru Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale
- 1 varză roșie, medie
- 2 cepe roșii
- sare după gust
- 50 g unt
- 3 linguri oțet balsamic
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță chimion măcinat
- 250 ml vin roșu
- 150 ml apă fierbinte
- 2 foi dafin
- 50 g stafide
- Zeama de la 2 portocale
- 600 g piept de rață
- Sare
- Piper
Mod de preparare Piept de rață cu varză roșie în vin roșu și zeamă de portocale
Pieptul de rață se porționează în bucăți mai mici, se crestează pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.
Se așază într-o tigaie rece, pe partea cu piele și se rumenește la foc mediu, până pielea devine crocantă (aproximativ 4-5 minute).
Apoi see întoarce și pe partea cealaltă și se rumenește pentru 2-3 minute.
Apoi se continuă la cuptorul, pentru aproximativ 5 minute, stropit cu suc de portocală amestecat cu stafide blenduite.
Se scoate pieptul de rață din cuptor și se acoperă cu folie.Curățăm varza, ceapa și și le fideluță.
Punem grăsimea la încins și călim ceapa în ea.
Când devine transparentă, adăugăm zahărul pentru a o carameliza, apoi adăugăm oțetul balsamic și amestecăm bine.
Adăugăm varza, mai amestecăm de câteva ori apoi adăugăm vinul și condimentele.
Potrivim gustul cu sare și acoperim vasul, lăsând mâncarea de varză roșie să fiarbă înăbușit, 30-35 minute.
Mai adăugăm, pe parcurs, câte puțină apă fierbinte.
Jumătate din varză o trecem prin blender și o transformăm într-un sos delicios, pe care îl mai asezonăm cu niște stafide hidratate, și cu suc de portocale, iar restul de varză o așezăm deasupra și pieptul de rață alături.
Este o mâncare delicioasă, ușor dulce-picantă, dar și ușor acrișoară!
Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi, cu cartofi țărănești... Să profităm de sezonul dovleceilor și să preparăm niște delicioase chiftele din dovlecei cu brânză!...