Pieptul de rață gătit corect este delicios, iar dacă este combinat cu diverse piureuri gustoase, va fi și mai apreciat. Rețeta Piept de rață cu piure de conopidă și sparanghel este una din acele combinații.
Rețeta Piept de rață cu piure de conopidă și sparanghel - Ingrediente:
- 4 buc piept de rață la temperatura camerei
- 150 ml ulei de măsline extravirgin
- 150 ml ulei de măsline din turte
- 150 ml ulei floarea soarelui
- 80g bacon feliat
- 500g conopidă proaspătă
- 500ml lapte
- 250g unt
- 150 ml smântână pt gătit 30-35%
- o ceapă galbenă
- 1 lămâie
- 1 căpățână usturoi
- nucșoară măcinată
- piper alb măcinat
- piper negru măcinat
- 250 ml sirop concentrat de rodii
- 150 ml Martini rosso
- 15 fire sparanghel
- amestec de baby salată
- microgreens-lăstari de mazăre
- flori comestibile
- sos de sfeclă roșie
Rețeta Piept de rață cu piure de conopidă și sparanghel - Preparare
Pieptul de rață se curăță de tendoane, se crestează pielea în formă de hașură, se asezonează și se pune în tigaia rece cu pielea în jos, apoi se pune tigaia la foc mediu să se topească grăsimea de sub piele. După aceea se dă la cuptorul preîncălzit la 210 grade pentru 6-8 minute.
Se pune la fiert un vas cu lapte și în el se pune conopida desfăcută bucățele și nucșoară. Se fierbe timp de 4-5 min până se pătrunde. Se scoate conopidă din lapte și se pune în blender, se adaugă smântână și puțin unt, se blendeaza și se asezonează cu sare și piper alb măcinat. Dacă este necesar se mai adaugă puțină nucșoară.
Într-un vas se asezonează sparanghelul cu sare și piper și se unge cu puțin ulei de măsline. Se punepe grillul încins până se prăjește puțin.
Se așază toate preparatele pe farfurii și se decorează.
Rețeta Vinete alla parmigiana Vinete cu mozzarella și roșii.... Prăjitura cu cremă de mascarpone și căpșuni trase în ciocolată...